Сарадња две институције

Сарадња две институције

Центар за промоцију науке и Фонд за иновациону делатност потписали су Меморандум о сарадњи[:]

Rakonjac_Trifunović

Центар за промоцију науке и Фонд за иновациону делатност потписали су Меморандум о сарадњи, чиме је и званично отпочела сарадња ове две институције. Меморандум су потписали др Јован Трифуновић, в.д. директора ЦПН-а, и др Иван Ракоњац, директор Фонда за иновациону делатност.

Меморандумом о сарадњи дефинисани су правац и обухват будуће заједничке сарадње чији су циљ оснаживање и подршка научној заједници у Србији, посебно када је реч о промоцији иновационе делатности и повезивању научноистраживачких организација са привредом.

С обзиром на сличне циљеве, који обухватају разне облике подршке научној заједници, али различите инструменте којима располажу, Фонд за иновациону делатност и Центар за промоцију науке планирају да у наредном периоду удруже своје ресурсе и искуства који би били усмерени ка промовисању предузетничке и иновационе културе међу истраживачима, као и да подстакну привреду да користи знања научноистраживачих институција.

Rakonjac_Trifunovic_

Између осталог, у плану је и сарадња на пољу издаваштва, која подразумева припремање и објављивање публикација у којима би широј јавности биле представљене могућности, искуства и примери добре праксе научне заједнице у Србији када је реч о иновацијама, примени технологија и пласману на тржиште.

Центар за промоцију науке је током лета 2017. године основао посебан Сектор за сарадњу са научноистраживачким организацијама, што, као и планирана сарадња са Фондом за иновациону делатност, има за циљ јачање положаја научне заједнице у Србији, као и њеног капацитета за развој и технолошки (али и медијски) продор.

 

Остале активности