Нови број Елемената

Нови број Елемената

Девети број часописа Елементи представљен је 25. јула у Научном клубу Београд[:]

IMG_9676

У Научном клубу Београд у уторак, 25. јула, представљен је девети број часописа Елементи који је у продаји на киосцима од 26. јула. О новом броју су говорили Слободан Бубњевић, главни и одговорни уредник, Никола Здравковић, помоћник уредника и Марија Николић, аутрока живописних репортажа из више земаља, претежно са афричког континента.

Након што је Слободан Бубњевић укратко испричао како је садржај деветог броја организован и поменуо неке од обрађених тема, Никола Здравковић је говорио о темату ”Иза генетичког зида”. Објашњавајући публици колико је CRSIPR  велико и значајно откриће говорио је о начину на који овакво мењање ДНК функционише, колико је сложено и какве је изазове њему као новинару и уреднику темата представљало писање о овој теми и проналажење адекватне форме.

Велико интересовање публике изазвале су приче Марије Николић о земљама у којима је живела, праћене фотографијама и кратким филмовима. Мада из броја у број у својим текстовима успева до дочара ове пределе и да као социолошкиња по образовању на специфичан начин сагледа живот у њима, разговор и визуелни материјали пружили су публици нов доживљај.

Ауторка се осврнула и на разлике у начину живота, напомињући пре свега да то нису потрошачка друштва па се потребе становника знатно разликују, али је говорила и о здравственим изазовима и предности коју делу света у коме живимо доноси чињеница да имамо вакцине за знатан број болести.

IMG_9655

Истражите више о часопису Елементи

Остале активности