Научни клуб у Шапцу

Научни клуб у Шапцу

У Шапцу је у уторак, 7. јуна, отворен десети по реду Научни клуб у Србији[:]

Naucni klub Sabac

Потписивањем Меморандума о сарадњи између Града Шапца, Центра за промоцију науке из Београда и Центра за стручно усавршавање Шабац, отворен је Научни клуб у Шапцу, десети по реду у мрежи научних клубова широм Србије. Меморандум о сарадњи су у уторак, 7. јуна, потписали Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца, Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке, и Горан Стојићевић, директор ЦСУ Шабац.

Naucni klub Sabac, Nemanja Djordjevic

Научни клуб у Шапцу је један од дванаест клубова који ће бити отворени у Србији, са идејом да ученици који се интересују за науку прошире и развијају своје знања кроз неформално образовање.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић подсетио је на запажене резултате шабачких ђака, напоменувши да је тај град расадник талената, као и да се локална самоуправа труди да обезбеди потребан новац у образовање и науку.

gradonacelnik Sapca, Nebojsa Zelenovic

Горан Стојићевић, директор Центра за стручно усавршавање Шабац, истакао је да је неформално учење суштина Научног клуба и да ће деца у њем ће имати прилику да усвајају научне садржаје на потпуно нов и другачији начин, кроз приче и разговоре и кроз облике учења који нису свакодневно заступљени у школи.

Остале активности