Отворен Научни клуб

Отворен Научни клуб

Научни клуб у Зајечарској гимназији отворен је у уторак, 20. децембра, а ученици и наставници, као и сви заинтересовани грађани добили су место у коме могу да се баве науком.

 У уторак, 20. децембра, у Зајечару je отворен Научни клуб. Отварању у Зајечарској гимназији присуствовао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић, а поред њега, меморандум о сарадњи потписали су др Тања Аднађевић, руководитељка Сектора програмских активности Центра за промоцију науке и Срђан Станојевић, директор Гимназије Зајечар.

Научни клуб Зајечар, као део Гимназије Зајечар, замишљен је као место сусрета деце, ученика, студената, наставника, научника и грађана са науком и технологијом. Заинтересовани ученици, поред редовног школског програма, овде имају прилику да се сусретну са иновативним и новим приступима учењу и овладају научном методологијом. У овом простору, сви заинтересовани за науку и технологију имају прилику да се упознају, размењују искуства, дискутују о научним темама и тако проширују знања и усвајају примењиво знање и развијају функционалну писменост у научном домену.

У клубу ће се одржавати разноврсни научнопопуларни догађаји: дебате, изложбе, конференције, предавања, презентације, пројекције, радионице, семинари, састанци, као и неформална окупљања на којима се разговара о темама из области науке и технологије. Чланство у клубу је добровољно и бесплатно.

Тренутно је активно 14 клубова широм Србије.

 

 

Остале активности