Otvoren Naučni klub

Otvoren Naučni klub

Naučni klub u Zaječarskoj gimnaziji otvoren je u utorak, 20. decembra, a učenici i nastavnici, kao i svi zainteresovani građani dobili su mesto u kome mogu da se bave naukom.

 U utorak, 20. decembra, u Zaječaru je otvoren Naučni klub. Otvaranju u Zaječarskoj gimnaziji prisustvovao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, a pored njega, memorandum o saradnji potpisali su dr Tanja Adnađević, rukovoditeljka Sektora programskih aktivnosti Centra za promociju nauke i Srđan Stanojević, direktor Gimnazije Zaječar.

Naučni klub Zaječar, kao deo Gimnazije Zaječar, zamišljen je kao mesto susreta dece, učenika, studenata, nastavnika, naučnika i građana sa naukom i tehnologijom. Zainteresovani učenici, pored redovnog školskog programa, ovde imaju priliku da se susretnu sa inovativnim i novim pristupima učenju i ovladaju naučnom metodologijom. U ovom prostoru, svi zainteresovani za nauku i tehnologiju imaju priliku da se upoznaju, razmenjuju iskustva, diskutuju o naučnim temama i tako proširuju znanja i usvajaju primenjivo znanje i razvijaju funkcionalnu pismenost u naučnom domenu.

U klubu će se održavati raznovrsni naučnopopularni događaji: debate, izložbe, konferencije, predavanja, prezentacije, projekcije, radionice, seminari, sastanci, kao i neformalna okupljanja na kojima se razgovara o temama iz oblasti nauke i tehnologije. Članstvo u klubu je dobrovoljno i besplatno.

Trenutno je aktivno 14 klubova širom Srbije.

 

 

Ostale aktivnosti