Састанак конзорцијума пројекта SocKETs

Састанак конзорцијума пројекта SocKETs

У оквиру пројекта SocKETs на којем је Центар за промоцију науке један од партнера, одржан је састанак на Универзитету Ла Сапиенца у Риму

SocKETs пројекат, који финансира програм Хоризонт 2020 улази у последњу годину реализације. Представница Центра присуствовала је састанку који је одржан у Риму (Италија) током 16. и 17. новембра. На састанку су учествовали представници свих партнерских земаља (Бугарске, Данске, Естоније, Италије, Холандије и Шпаније) као и представници партнерске институције ECSITE (Европска мрежа научних центара и музеjа).

Састанак био је посвећен представљању резултата лабораторија из шест земаља које су током предходне године имале улогу експерименталног простора за друштвено ангажовање. Фокус лабораторија био је укључивање грађана у заједнички дијалог са посебном пажњом на ангажовању грађана у размишљању о друштвеним импликацијама кључних развојних технологија као што су адитивна производња, роботика или вештачка интелигенција у различитим доменима примене: индустријска аутоматизација, одржива изградња, е-здравство и циркуларна економија.

Добиjени резултати користиће се у наредноj фази проjекта о коjоj jе такође било речи на састанку, где су представљени први кораци и планови за израду алата за заjедничко стварање коjи ће дати допринос квалитетнијем повезивању свих заинтересованих страна.

Више о пројекту можете прочитати на овом линку.

 

 

Остале активности