PESHES у Торину

PESHES у Торину

На Политехничком универзитету у Торину одржан је састанак партнера пројекта PESHES и студијска посета
[:]PESHES_Torino.1

На Политехничком универзитету у Торину одржан је састанак партнера пројекта PESHES и студијска посета посвећена анализи и статусу индикатора перформанси унутар италијанског високог образовања. Колеге са Политехничког универзитета су гостима из Србије представиле читав низ законских оквира, пракси и искустава када је у питању финансирање високошколских студијских програма и уопштено финансирање универзитета и факултета.

Посебан део програма представљала је посета бизнис инкубатору при Универзитету, на коме се најбоље идеје и иницијативе уобличавају и прерастају у самоодрживе моделе економског пословања. Такође је организован и обилазак лабораторија на којима се испитују процеси катализе и израда катализатора са широком применом унутар веома развијене аутомобилске индустрије региона Пијемонт.

Европски пројекат PESHES финансира се кроз програм Еразмус+ са циљем стварања систематског праћења квалитета студијских програма и мерења њихове успешности кроз развој адекватних индикатора и будућих законских оквира. Пројекат окупља шест универзитета из Србије и шест националних институција, уз четири страна експертска партнера који треба да пренесу своја знања, искуства и резултате. Поред Политехничког универзитета из Торина, ту су и универзитети из Ријеке, Валенсије и Твентеа. Центар за промоцију науке предводи радни пакет посвећен дисеминацији и експлоатацији пројектних резултата.

PESHES_Torino.2

Остале активности