Први месец у Мејкерсу

Први месец у Мејкерсу

Од отварања Мејкерса у просторијама Научног клуба Београд, у мејкерс заједницу укључило се 74 људи[:]_MMM0202

У уторак, 13 марта, отворен је београдски Мејкерс спејс, научно-занатска радионица за све креативце који желе да остваре своје идеје. Крајем марта, током радног времена обично је гужва у простору.

Од отварања Мејкерса у просторијама Научног клуба Београд, у мејкерс заједницу укључило се 74 људи – студената, инжењера, ученика, уметника и заинтересованих људи који користе материјал и ресурсе простора. Поред њих, током преподнева, радним данима мејкерса одрганизоване су школске радионице, које ученике основних школа али и оне мало млађе уводе у свет електронике, архитектуре, дизајна 3Д модела и других СТЕМ области.

Суботе у мејкерсу, осим за чланове заједнице, резервисане су и за родитеље са децом, који су кроз радионицу ”Картон маратон” имали прилику да постану моделари и праве своје прве моделе. Током свих програма присутно је стручно особље које је спремно да помогне и упути кориснике простора. Права чар Мејкерса, међутим, јесте умрежавање, размена искустава и идеја између чланова и вршњачко образовање.

Да подсетимо, Центар за промоциjу науке, уз подршку компаниjе НИС, представља први београдски Mејкерс спејс отворен за читаву заjедницу.  Мејкерс jе радни простор отворен за читаву заjедницу, у ком се учи, истражуjе, конструише, користе се алати и дели знање из научно-технолошких области, али и уметничких проjеката у вези са науком. Простор jе отворен за децу, одрасле, предузетнике, уметнике, креативце и садржи широки спектар опреме – од 3Д штампача и скенера, ласерских тестера, CNC машина, лемних станица па до маказа за сечење картона.

Мејкерс спејс се налази у Научном клубу Београд, у улици Краља Петра бр. 46, а отворен је понедељком, средом и петком од 11 до 20 часова и суботом од 11 до 17 часова.

Остале активности