PlayUK Arcadia конференција

PlayUK Arcadia конференција

На регионалној конференцији у Старт-ИТ центру у Београду Центар за промоцију науке је представио свој art+science програм[:]

Фото: ЦПН/Владимир Цицвара

Фото: ЦПН/Владимир Цицвара

British Council из Београда, у сарадњи са својом британском централом и регионалним канцеларијама, организовао је почетком марта тродневну конференцију намењену професионалцима у области дигиталних медија и уметности, образовања, видео игара и ИТ сектора.

На конференцији су се представили бројни пројекти, иницијативе и организације из Велике Британије, Србије и региона, као и појединачни пројекти и аутори. Посебан сегмент је био посвећен улози и плановима Новог Сада као европске престонице културе за 2021. Најављени су бројни програми, пројекти и иницијативе, који ће се, пре свега, реализовати унутар запуштене Кинеске четврти којој предстоји потпуна ревитализација и која ће тиме постати средиште савремених креативних индустрија и уметности.

Испред Центра за промоцију науке, на конференцији је говорио Добривоје Лале Ерић, руководилац Сектора за међународну сарадњу. Наступ Центра је био фокусиран на учешће у великом пројекту Европска мрежа дигиталне уметности и науке, финансираном кроз програм Креативна Европа. Најављена су, такође, и будућа дешавања и програмске активности унутар концепта art+science.

Остале активности