Подршка науци у Крагујевцу

Подршка науци у Крагујевцу

У понедељак, 24. априла, потписан је Протокол о сарадњи између Центра за промоцију науке и града Крагујевца[:]

CPN i Kragujevac

Потписивањем званичног Протокола о сарадњи, који су у понедељак, 24. априла, потписали Александар Штајн, помоћник градоначелника Крагујевца за унутрашњу и међународну сарадњу, и Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке, учвршћена је сарадња између Центра за промоцију науке и града Крагујевца.

Ова сарадња отпочела је отварањем Научног клуба у Крагујевцу, а потписани  протокол омогућава континуирану размену различитих садржаја из области науке, културе и уметности. Први плод ове сарадње је мастерклас немачке групе Квадратурe на Филолошко-уметничком факултету који je одржан у понедељак у оквиру програма Art and Science.

Током наредна два месеца, Крагујевац ће угостити неколико манифестација које промовишу науку и уметност: једна од њих је Art and Science, велики међународни пројекат у оквиру кога се на неколико места у Београду отвара изложба са радовима двадесетак домаћих и иностраних уметника, док се у неколико других градова, између осталих и у Крагујевцу, одржава неколико паралелних програма. Током маја, у оквиру манифестације Мај месец математике, у Крагујевцу ће бити одржано неколико предавања.

– Град Крагујевац као партнер Центра за промоцију науке активно ће учествовати у популаризацији и промовисању науке, културе и уметности. Ми ћемо већ 17. маја угостити чувеног популаризатора математике, Џејмса Тантона, а крајем маја ће у Крагујевцу бити одржана промоција Мреже финансијских менаџера Европске уније, што представља само први корак у нашој сарадњи – истакао је Александар Штајн.

Остале активности