Scientix амбасадори

Scientix амбасадори

У четвртак, 20. априла, у просторијама Научног клуба је организован први састанак са амбасадорима пројекта Scientix

[:]IMG_5423

У просторијама Научног клуба Београд одржан је састанак изабраних амбасадора Scientix-а и представника Центра за промоцију науке као националне контакт тачке за Србију у оквиру овог великог европског пројекта. Идеја састанка је била да се кроз размену мишљења и идеја са амбасадорима, који су сви најпре успешни наставници у основним и средњим школама широм Србије, направи заједнички план рада и оквир будуће сарадње.

Заједнички циљ је приближавање СТЕМ дисциплина (енгл: Science, Technology, Engineering and Maths) другим наставницима кроз постојеће примере добре праксе, као и охрабривање наставника да свој рад у овој области представе колегама широм Европе.

Scientix мрежа је највећа онлајн мрежа која окупља СТЕМ наставнике из целе Европе али и различите доносиоце одлука, са циљем да се подрже СТЕМ дисциплине и нови педагошки приступи. На онлајн платформи се налазе бројни пројекти самих наставника који представљају примере добре праксе. Међу њима већ сада постоје и изузетно квалитетни и успешни пројекти у којима учествују наставници из Србије.

Почетком године, координатор пројекта, организација European Schoolnet, објавила је да ће у наредне две године (од 2017. до 2019. године) национална контакт тачка у оквиру Scientix пројекта за Србију бити Центар за промоцију науке.

Истражите више о пројекту Scientix

Остале активности