Потписан Меморандум о сарадњи Центра за промоцију науке, Центра за образовање Крагујевац и Града Крагујевца

Потписан Меморандум о сарадњи Центра за промоцију науке, Центра за образовање Крагујевац и Града Крагујевца

У четвртак, 13. маја 2021. године, у Скупштини града Крагујевца, потписан је Меморандум о сарадњи Центра за промоцију науке, Центра за образовање Крагујевац и Града Крагујевца за период од наредних пет година.

У име Града Крагујевца Протокол је потписао члан Градског већа за образовање, господин Душан Алексић, док је у име Центра за промоцију науке Протокол потписао в.д. директора Центра др Марко Крстић. Протокол о сарадњи, у име Центра за образовање Крагујевац, потписао је директор Центра, господин Никола Спасић.

Ова лепа и успешна сарадња отпочела је у мају 2016. године, отварањем Научног клуба у оквиру тадашњег Центра за стручно усавршавање запослених у образовању Крагујевац, са идејом да се на том месту, кроз радионице, предавања, научне шетње, пројекте и друге маштовито осмишљене активности, кроз неформално образовање, ради на промоцији и популаризацији науке.

Данас, пет година касније, са поносом истичемо да је Научни клуб Крагујевац место окупљања и сарадње свих оних којима је наука блиска и занимљива, без обзира на године, ниво знања и области интересовања. У протеклих пет година, осмишљене су 92 активности, са преко 420 реализација и више од 5000 учесника и посетилаца.

Сарадња Центра за промоцију науке и Центра за образовање Крагујевац и потписивање Меморандума о сарадњи за наредних пет година представља наставак успешног рада и развоја на пољу децентрализације и промоције науке.

Остале активности