Potpisan Memorandum o saradnji Centra za promociju nauke, Centra za obrazovanje Kragujevac i Grada Kragujevca

Potpisan Memorandum o saradnji Centra za promociju nauke, Centra za obrazovanje Kragujevac i Grada Kragujevca

U četvrtak, 13. maja 2021. godine, u Skupštini grada Kragujevca, potpisan je Memorandum o saradnji Centra za promociju nauke, Centra za obrazovanje Kragujevac i Grada Kragujevca za period od narednih pet godina.

U ime Grada Kragujevca Protokol je potpisao član Gradskog veća za obrazovanje, gospodin Dušan Aleksić, dok je u ime Centra za promociju nauke Protokol potpisao v.d. direktora Centra dr Marko Krstić. Protokol o saradnji, u ime Centra za obrazovanje Kragujevac, potpisao je direktor Centra, gospodin Nikola Spasić.

Ova lepa i uspešna saradnja otpočela je u maju 2016. godine, otvaranjem Naučnog kluba u okviru tadašnjeg Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Kragujevac, sa idejom da se na tom mestu, kroz radionice, predavanja, naučne šetnje, projekte i druge maštovito osmišljene aktivnosti, kroz neformalno obrazovanje, radi na promociji i popularizaciji nauke.

Danas, pet godina kasnije, sa ponosom ističemo da je Naučni klub Kragujevac mesto okupljanja i saradnje svih onih kojima je nauka bliska i zanimljiva, bez obzira na godine, nivo znanja i oblasti interesovanja. U proteklih pet godina, osmišljene su 92 aktivnosti, sa preko 420 realizacija i više od 5000 učesnika i posetilaca.

Saradnja Centra za promociju nauke i Centra za obrazovanje Kragujevac i potpisivanje Memoranduma o saradnji za narednih pet godina predstavlja nastavak uspešnog rada i razvoja na polju decentralizacije i promocije nauke.

Ostale aktivnosti