Потписан Меморандум о сарадњи Центра за промоцију науке и ИФДТ-а

Потписан Меморандум о сарадњи Центра за промоцију науке и ИФДТ-а

У понедељак, 18. марта, у просторијама Института за филозофију и друштвену теорију Универзитета у Београду потписан је Меморандум о сарадњи ИФДТ-а и Центра за промоцију науке.

Др Маријана Бркић, в.д. директора Центра за промоцију науке, и руководилац Сектора за међународну сарадњу Центра за промоцију науке Добривоје Лале Ерић посетили су Институт за филозофију и друштвену теорију Универзитета у Београду и том приликом са директорком Института др Газелом Пудар Драшко потписали Меморандум о сарадњи. Наставак сарадње представља кретање ка заједничком циљу у области научноистраживачког, научнопопуларног и уметничког рада, и њихове примене у функцији унапређивања квалитета образовања, промоције науке, културне баштине и савременог стваралаштва.

„Један од циљева нашег рада у Институту за филозофију и друштвену теорију је истицање јавне улоге друштвено-хуманистичких наука. Надамо се да ће наставак и продубљивање сарадње са Центром за промоцију науке помоћи у приближавању актуелних научних тема грађанима“, изјавио је поводом потписивања Меморандума др Вујо Илић, помоћник директорке.

„Центар за промоцију науке већ дуго година сарађује са Институтом за филозофију и друштвену теорију,  и потписивање Меморандума је заправо само формализација наших дубоких односа који се простиру од домена утицаја науке и вештачке интелигенције на друштво до art&science програма“, изјавила је др Марјана Бркић, в.д. директора Центра за промоцију науке.

Сарадња између Института и Центра за промоцију науке на популаризацији теорије и истраживања постоји већ годинама, кроз разне пројекте и ангажман индивидуалних научника и научница.

Потписивањем Меморандума овај вид сарадње додатно ће проширити видљивост и значај јавне улоге друштвено-хуманистичких наука кроз организовање изложби, предавања, радионица, скупова и фестивала.

Остале активности