Предавање полазницима Академије новинарства

Предавање полазницима Академије новинарства

У уторак, 19. априла, у склопу едукативног програма за младе новинаре под називом Академија новинарства, који организује Београдска отворена школа, представник Центра за промоцију науке одржао је онлајн предавање о научном новинарству.

Иван Умељић, уредник научнопопуларног часописа Елементи и руководилац Сектора за издаваштво и медијску продукцију Центра за промоцију науке, полазницима Академије новинарства говорио је о представљању научних открића у медијима, техникама представљања сложених научних и филозофских концепата, провери кредибилитета саговорника и извора информација, научном консензусу и лажном балансу, као и о сторителингу у научном новинарству и другим темама у вези са научном комуникацијом.

Академија новинарства је едукативни програм за 15 младих новинара и новинарки, који су ангажовани у редакцијама електронских, дигиталних и штампаних медија.

Овај програм Београдска отворена школа (БОШ), уз подршку Шведске агенције за развој и сарадњу (Сида) и Амбасаде Шведске у Србији, спроводи у оквиру пројекта „Млади и медији за демократски развој“, који има за циљ да подстакне партнерства између медија, фондација и задужбина које се баве питањима младих зарад демократизације друштва и поштовања мањинских и људских права на локалном нивоу. Пројекат је покренут у јуну 2021. године и трајаће до 31. маја 2025. године.

Остале активности