Predavanje polaznicima Akademije novinarstva

Predavanje polaznicima Akademije novinarstva

U utorak, 19. aprila, u sklopu edukativnog programa za mlade novinare pod nazivom Akademija novinarstva, koji organizuje Beogradska otvorena škola, predstavnik Centra za promociju nauke održao je onlajn predavanje o naučnom novinarstvu.

Ivan Umeljić, urednik naučnopopularnog časopisa Elementi i rukovodilac Sektora za izdavaštvo i medijsku produkciju Centra za promociju nauke, polaznicima Akademije novinarstva govorio je o predstavljanju naučnih otkrića u medijima, tehnikama predstavljanja složenih naučnih i filozofskih koncepata, proveri kredibiliteta sagovornika i izvora informacija, naučnom konsenzusu i lažnom balansu, kao i o storitelingu u naučnom novinarstvu i drugim temama u vezi sa naučnom komunikacijom.

Akademija novinarstva je edukativni program za 15 mladih novinara i novinarki, koji su angažovani u redakcijama elektronskih, digitalnih i štampanih medija.

Ovaj program Beogradska otvorena škola (BOŠ), uz podršku Švedske agencije za razvoj i saradnju (Sida) i Ambasade Švedske u Srbiji, sprovodi u okviru projekta „Mladi i mediji za demokratski razvoj“, koji ima za cilj da podstakne partnerstva između medija, fondacija i zadužbina koje se bave pitanjima mladih zarad demokratizacije društva i poštovanja manjinskih i ljudskih prava na lokalnom nivou. Projekat je pokrenut u junu 2021. godine i trajaće do 31. maja 2025. godine.

Ostale aktivnosti