Елементи у Галерији НТ САНУ

Елементи у Галерији НТ САНУ

Други број Елемената представљен је 1. октобра пред бројном публиком у Галерији науке и технике САНУ
[:]

e032

У Галерији науке и технике САНУ у четвртак, 1. октобра, представљен је нови, други број часописа “Елементи”, који издаје Центар за промоцију науке.

Окупио се велики број љубитеља новог магазина који је као први домаћи илустровани научнопопуларни часопис почео да излази овог лета.

На представљању ”Елемената” говорили су Немања Ђорђевић, директор ЦПН-а, Иван Умељић, руководилац ЦПН издаваштва, и Слободан Бубњевић, уредник „Елемената“. Трибину је модерирала Ивана Хорват из ЦПН-а.

elementi002

Тему новог броја „Како је Авељ постао Каин“, која обрађује неолитску пољопривредну револуцију, њен значај за данашњицу и доприносе домаћих научника у истраживању праисторије, публици је приближио Слободан Бубњевић.

Иван Умељић је о новом часопису говорио као о новом, важном елементу издавачке делатности ЦПН-а, који доприноси ширењу научне културе, док је Немања Ђорђевић објаснио зашто је важно приближавати науку најширој публици и због чега је промоција науке од толике важности.

e029

e027

Осим нових тема обрађених у другом броју часописа, попут тога како препознати лаж, шта поручује Пикетијева књига Капитал у 21. веку и како су се финансирали нацисти, повод за разговор била је и комуникација науке.

Додатно је истакнуто и како се овога пута у сваком примерку магазина „Елементи“ налази и 3Д поклон-слагалица по мотивима праисторијског цртежа пећинског коња из Ласка.

Промотивни видео о новом броју ”Елемената”, који је режирао и продуцирао Радослав Ћебић из ЦПН-а, изазвао изузетно лепе реакције присутних.

e026

Остале активности