ЦПН у Клубу посланика

ЦПН у Клубу посланика

Доручак с новинарима и окупљање овогодишњих добитника на Јавном позиву организовани су у Клубу посланика у уторак, 13. октобра[:]

_MMM4981

Центар за промоцију науке је у уторак, 13. октобра, окупио новинаре и сараднике у Клубу посланика. Као повод за ово окупљање послужило је званично потписивање 39 пројеката који су добили средства за реализацију у оквиру Јавног позива.

_MMM4836

На радном доручку окупило се двадесетак новинара из свих домаћих релевантних медија који обрађују научне и научнопопуларне теме, а са њима су у неформалном тону разговарали Немања Ђорђевић, директор ЦПН-а, као и руководиоци свих сектора у Центру за промоцију науке. Током разговора поменут је и нови Научни клуб ЦПН-а који ускоро креће са радом, као и Научни камион, нова мобилна платформа помоћу које ће ЦПН у блиској будућности стизати до многих места у Србији.

_MMM4926

Након сусрета са представницима медија, у великој сали Клуба посланика додељена су признања представницима удружења, друштава, факултета, института, школа и организација чији научнопопуларни пројекти су победили на кокурсу за финансијску подршку из државног буџета.

Присутнима се обратио Немања Ђорђевић, а приликом доделе плакета било је занимљиво чути листу пројеката и уверити се у то да је Програмски одбор избрао разноврсне и интересантне пројекте који ће широм Србије приближити научне садржаје најширој публици свих узраста.

_MMM4922

Остале активности