ПРВИ РАДНИ САСТАНАК ПРОЈЕКТА LEVERS

ПРВИ РАДНИ САСТАНАК ПРОЈЕКТА LEVERS

Представници Центра за промоцију науке су учествовали на првом радном састанку пројекта LEVERS који је одржан у Даблину 29. и 30. марта 2023.

Трогодишњи пројекат LEVERS, започет у марту 2023. и финансиран кроз ЕУ програм Хоризонт Европа, фокусиран је на процес целоживотног образовања и учења у контексту климатске правде. Пројекат предводи Тринити колеџ из Даблина уз учешће укупно 11 партнера који ће на локалном нивоу успоставити својеврсне групе за учење и истраживање на тему климатских промена.

Иницијални састанак је био посвећен повезивању партнера и дискусији о првим пројектним корацима, али и о будућности и променама на које треба утицати, као и о вредностима и вештинама које су потребне за успешну реализацију пројекта. Централну тачку представљају локалне акционе групе које ће се бавити разноликим темама попут биодиверзитета, земљишта, воде, обновљивих извора енергије, хране, климатски неутралних школа, предузетништва и, у случају Београда, урбаног пчеларства.

Током састанка су поменуте и бројне методологије попут ко-креације, отвореног школства и уметничких интервенција, које могу подржати успостављање локалних пројеката. Такође су представљени различити педагошки приступи, методе учења и системско размишљање, који заједно представљају образовне ресурсе пројекта LEVERS.

Више о пројекту: int.cpn.edu.rs/levers.

Остале активности