Радионица из биологије у Нишу

Радионица из биологије у Нишу

У среду, 14. децембра, у Научном клубу у Нишу одржана је радионица из биологије[:]

IMG_0820

У среду, 14. децембра, у Научном клубу у Нишу реализована је нова активност у оквиру пројекта „Актуелни проблеми и савремена методологија научних истраживања у биологији” ауторке проф. др Татјане Михајилов – Крстев.

Предавачи су били професори са Департмана за биологију и екологију Природно-математичког факултета и Департмана за фармацију Медицинског факултета у Нишу, др Бојан Златковић, др Светлана Тошић, др Јелена Матејић, др Наташа Јоковић и студент докторских студија Милан Миленковић.

Они су ученицима основних и средњих школа изнели резултате својих истраживања о биљкама месождеркама, лековитом биљу и методама за њихову микропропагацију, антиоксидантивној активности биљака, биоремедијацији земљишта уз помоћ биљака и о биљкама као сировинама а производњу еколошки нешкодљивог биодизела.

Ученици Основне школе „Свети Сава” су показали иницијативу да својим вршњацима одрже предавање на основу сазнања која су добили у оквиру овог пројекта. Њихово предавање ће бити одржано у просторијама Научног клуба у Нишу у петак, 23. децембра, са почетком у 18 часова.

Остале активности