Радионица „Тинкеринг бајка“ у Марковцу

Радионица „Тинкеринг бајка“ у Марковцу

У суботу, 1. јуна, посетили смо Сеоски културни центар Марковац, локалне партнере на пројекту TinkerLib, где смо одржали тинкеринг радионицу. Циљ ове активности био је да се учесници упознају са концептом тинкеринга, креативног и практичног приступа решавању проблема кроз експериментисање и израду различитих пројеката.

Како пројекат TinkerLib настоји да јача сарадњу између научних центара и библиотека кроз спровођење заједничких активности, овога пута одлучили смо се за радионицу под називом „Тинкеринг бајка“. Након разговора о омиљеним бајкама и листањa књига из Читаонице „Екатарина Павловић“, учесници су, користећи разне материјале и алате, креирали своје јединствене пројекте. Ова радионица је била осмишљена да подстакне креативност, иновативност, литерарне и практичне вештине код учесника.

Током радионице, учесници су били мотивисани да истражују нове идеје, раде у тиму и деле своја искуства и запажања. Активност је завршена презентацијом радова, где су сви имали прилику да прикажу своје тинкеринг бајке и објасне процес рада.

Више о TinkerLib пројекту можете прочитати овде.

Остале активности