Одржан Bio Art Forum у Новом Саду

Одржан Bio Art Forum у Новом Саду

Од 16. до 18. маја, у Креативном дистрикту у Новом Саду, одржан је Bio Art Forum. Током три дана уметници, истраживачи и стручњаци истраживали су тачке пресека уметности и науке. Учесници су присуствовали предавањима, радионицама, интерактивним сесијама и панел-дискусијама.

Форум је отворила проф. др Полона Тратник, а уметници Маргарита Превере, Робертина Шебјанич, и др Адам Заретски делили су своја искуства и знања о био-арту и представили своја истраживања у овим областима. Други дан је отворио Роланд ван Дирендонк, фокусирајући се на демократизацију биотехнологије. Између осталих, трећег дана имали смо прилику да чујемо и др Јенса Хаусера, истраживача медија и кустоса специјализованог за интеракцију уметности и технологије.

Учесници су шетали обалом Дунава и узорковали воду, истражујући утицај човека на живе организме. Програм је завршен дискусијом о будућности хибридних уметности и улози у подстицању еколошке свести.

Bio Awaking пројекат је финансиран кроз ЕУ програм Креативна Европа, који подржава активности које развијају културну разноликост и одговарају потребама и изазовима културног и креативног сектора.

Фото: Елвира Какуси

Остале активности