Radionica „Tinkering bajka“ u Markovcu

Radionica „Tinkering bajka“ u Markovcu

U subotu, 1. juna, posetili smo Seoski kulturni centar Markovac, lokalne partnere na projektu TinkerLib, gde smo održali tinkering radionicu. Cilj ove aktivnosti bio je da se učesnici upoznaju sa konceptom tinkeringa, kreativnog i praktičnog pristupa rešavanju problema kroz eksperimentisanje i izradu različitih projekata.

Kako projekat TinkerLib nastoji da jača saradnju između naučnih centara i biblioteka kroz sprovođenje zajedničkih aktivnosti, ovoga puta odlučili smo se za radionicu pod nazivom „Tinkering bajka“. Nakon razgovora o omiljenim bajkama i listanja knjiga iz Čitaonice „Ekatarina Pavlović“, učesnici su, koristeći razne materijale i alate, kreirali svoje jedinstvene projekte. Ova radionica je bila osmišljena da podstakne kreativnost, inovativnost, literarne i praktične veštine kod učesnika.

Tokom radionice, učesnici su bili motivisani da istražuju nove ideje, rade u timu i dele svoja iskustva i zapažanja. Aktivnost je završena prezentacijom radova, gde su svi imali priliku da prikažu svoje tinkering bajke i objasne proces rada.

Više o TinkerLib projektu možete pročitati ovde.

Ostale aktivnosti