Радионице Euroscitizen COST акције у Научном клубу Београд

Радионице Euroscitizen COST акције у Научном клубу Београд

Последње недеље фебруара у Научном клубу Београд одржане су радионице у оквиру Euroscitizen COST акције. Ова радионица је окупила око 40 стручњака који раде на повећању нивоа научне писмености на примеру еволуције.

Центар за промоцију науке је био домаћин гостима из 7 европских земаља, у оквиру радионица Euroscitizen COST акције. Током два дана, 25 и 26. Фебруара, разговарали смо о томе како еволуција као пример може да допринесе повећању нивоа научне писмености у Европи. Група која се бави неформалним образовањем, чији је део и тим Центра за промоцију науке, радила је на постављању оквира за прављење водича за најбоље праксе неформалног образовања које за тему имају еволуцију. Такође, разматране су и методе процене разноврсних типова активности неформалног образовања са темом еволуције, у циљу давања што бољих препорука.

Наредна два дана су била поcвећана радионици која је одредила RRI концепт у оквиру Euroscitizen COST акције. RRI концепт се прожима кроз све групе унутар акције и битан је за одрживост и применљивост резултата акције на ширем друштвеном плану.

 

 

Остале активности