Radionice Euroscitizen COST akcije u Naučnom klubu Beograd

Radionice Euroscitizen COST akcije u Naučnom klubu Beograd

Poslednje nedelje februara u Naučnom klubu Beograd održane su radionice u okviru Euroscitizen COST akcije. Ova radionica je okupila oko 40 stručnjaka koji rade na povećanju nivoa naučne pismenosti na primeru evolucije.

Centar za promociju nauke je bio domaćin gostima iz 7 evropskih zemalja, u okviru radionica Euroscitizen COST akcije. Tokom dva dana, 25 i 26. Februara, razgovarali smo o tome kako evolucija kao primer može da doprinese povećanju nivoa naučne pismenosti u Evropi. Grupa koja se bavi neformalnim obrazovanjem, čiji je deo i tim Centra za promociju nauke, radila je na postavljanju okvira za pravljenje vodiča za najbolje prakse neformalnog obrazovanja koje za temu imaju evoluciju. Takođe, razmatrane su i metode procene raznovrsnih tipova aktivnosti neformalnog obrazovanja sa temom evolucije, u cilju davanja što boljih preporuka.

Naredna dva dana su bila pocvećana radionici koja je odredila RRI koncept u okviru Euroscitizen COST akcije. RRI koncept se prožima kroz sve grupe unutar akcije i bitan je za održivost i primenljivost rezultata akcije na širem društvenom planu.

 

 

Ostale aktivnosti