Sastanak CPN-a i predstavnika naučnih klubova

Sastanak CPN-a i predstavnika naučnih klubova

U četvrtak, 12.marta, u Naučnom klubu CPN-a održan je sastanak sa predstavnicima regionalnih centara i centara za stručno usavršavanje, odnosno naučnih klubova

Predstojeće zajedničke aktivnosti, Javni poziv i manifestacija M3 – Maj mesec matematike, bile su neki od povoda za sastanak. Posebnu vrednost sastanku dale su novine u okviru Javnog poziva, veće uključivanje samih klubova u delu pripreme i realizacije aktivnosti, što ima za cilj raznovrsnije i inovativnije projekte iz oblasti promocije i popularizacije nauke, a koji pokrivaju interesovanje i potrebe široke populacije.

Drugi deo sastanka bio je posvećen manifestaciji M3. Ove godine, kao i prethodnih osam Centar za promociju nauke približiće matematičke ideje širokoj publici. Shodno svojim mogućnostima i pre svega entuzijazmu, naučni klubovi uklljučiće se u aktivnosti tokom Meseca matematike i omogućiti da matematika izađe na trgove, ulice, osvoji galerije, muzeje i druge javne prostore njihovih gradova. Kako bi napravili veliku Matematičku mapu Srbije, vidljivu svakome, Centar za promociju nauke raspisao je poziv, koji predstavlja odličnu priliku za učitelje, nastavnike, profesore da, kroz neformalno obrazovanje, javnosti predstave interesantne matematičke metode, pojmove ili eksperimente sa svojih časova.

Na sastanku, saradnicima je predstavljen novi sajt Centra za promociju nauke posvećen naučnim klubovima: naucniklub.rs, koji će na jednom mestu objedinjavati sve aktivnosti vezane, kako za naučne klubove, tako i za parkove nauke.

Sastanku su pored tima Centra za promociju nauke, direktora regionalnih centara i centara za stručno usavršavanje prisustvovali i koordinatori naučnih klubova.

 

Ostale aktivnosti