RRI Tools у Загребу

RRI Tools у Загребу

У петак 3. јуна представници Центра за промоцију науке у Ректорату загребачког универзитета представили су два међународна пројекта, RRI Tools и SATORI[:]

sveuciliste_zagrebУ петак 3. јуна 2016. године, у згради ректората Свеучилишта у Загребу, одржан је информативни дан и радионица „Знаност с друштвом и за друштво” посвећена тренутно актуелном оквиру за финансирање научних пројеката, Хоризонт 2020. Инфо дан организовала је Агенција за мобилност и ЕУ прораме Републике Хрватске.

Представници Центра за промоцију науке су у оквиру програма представили сет алатки за одговорно истраживање и иновације (RRI Toolkit), развијаних у оквиру пројекта RRI Tools. Осим тога, био је представљен концепт одговорног истраживања и иновација, који заузима централно место у готово свим позовима Хоризонта 2020.

IMG_1560

Такође, током програма представљен је још један значајан међународни пројекат ЦПН-а, SATORI, чији је основни циљ развој заједничког европског оквира за етичку процену истраживања и иновација. Пројекат SATORI један је од алатки у оквиру онлајн платформе RRI Toolkit, представљен као добра пракса у области етике и истраживања.

Током инфо дана, били су представљени многи међународни пројекти у којима учествују истраживачи, професори и наставници, како из Хрватска, тако и из региона. Такође, биле су представљене нове прилике и позиви за истраживаче у домену Хоризонта 2020 који се односи на боље повезивање науке и целокупног друштва.

FullSizeRender

Остале активности