Састанак пројекта ODYSSEy

Састанак пројекта ODYSSEy

Средином јануара у Атини је одржан други састанак пројекта ODYSSEy у коме Центар за промоцију науке учествује као један од партнера

Представници Центра за промоцију науке учествовали су на другом састанку конзорцијума посвећеном изради методолошког упутства и планирању имплементације пројекта ODYSSEy у Пољској, Србији, Грчкој и Естонији који се финансира кроз европски програм Еразмус+.

Домаћин састанка одржаног 17. и 18. јануара у Пиреју у Франкофоној гимназији „Сен Пол“ био је грчки партнер на пројекту, Хеленски институт за студије реторике и комуникације (I.R.E.S.E.)

Предвиђено је да у наредне две и по године, колико ODYSSEy траје, у свакој од наведених држава буду организовани турнири у дебатовању на теме из области природних наука и технологије у којима ће учествовати ученици из изабраних школа. Пројектом ће бити обухваћена обука наставника и ученика, њихово умрежавање, активно повезивање са истраживачима, као и израда методолошког приручника за примену дебатовања у настави из такозваних STEM области.

Главни циљ пројекта ODYSSEy јесте да се код ученика усмерених ка природним наука и техничким дисциплинама унапреде вештине попут аргументовања, критичког мишљења и усменог излагања.

Поред Центра за промоцију науке, партнери на пројекту ODYSSEy су Институт за геофизику Пољске академије наука из Варшаве (Пољска), научни центар Energy Discovery Center из Талина (Естонија) и Институт за студије реторике и комуникације из Атине (Грчка).

 

Остале активности