Састанак у Шапцу

Састанак у Шапцу

У шабачком Центру за стручно усавршавање, у просторијама Научног клуба одржана је Седница Мреже, Регионалних центара, Центара за стручно усавршавање и Центра за промоцију науке[:]Picture1

У шабачком Центру за стручно усавршавање, у просторијама Научног клуба одржана је Седница Мреже, Регионалних центара, Центара за стручно усавршавање и Центра за промоцију науке. Састанак је отворио Бранко Филиповић, директор ЦСУ Шабац. На самом почетку присутнима се обратила др Тања Аднађевић, руководилац сектора за програмске активности Центра за промоцију науке, која је овом приликом укратко представила новог В.Д. директора ЦПН-а – Марка Крстића.

Прва тема на дневном реду био је недавно одржани Јавни позив за пројекте а овај састанак био је добра прилика да се дискутује о исходу као и о потенцијалним проблемима у вези саме процедуре и реализације истих. Национални “Дан науке” који ће се одржати 10. јула 2018. године, био је као тема такође једна од тачака дневног реда а овај састанак прилика да се учесници и реализатори договоре око детаља. Посебна пажња се посветила манифестацији “Ноћ истраживача” која ће се одржати у септембру ове године. Овогодишња тема ове популарне манифестације је – Културно наслеђе. Шабац са Парком науке ће узети учешће у овој манифестацији у оквиру програма “Рецонецт”. С обзиром да је ова манифестација европски пројекат, верујемо да ће се на програму и ове године наћи инетересантне и занимљиве активности који ће науку упаво представити као такву и на тај начин је више приближити свима.

Овом приликом договорена је и велика годишња конференција Мрезе РЦ и ЦСУ која ће се одржати у октобру ове године. Бранко Филиповић, директор ЦСУ Шабац рекао је да је прошле године конференција била изузетно посећена и да је учешће узело 400 директора из целе Србије.

Центар за прпмоцију науке даровао је шабачком Парку науке две нове инсталације које је шабачки Парк науке добио од ЦПН-а: Динамо бицикло и Ремен систем – подигни самог себе.

Остале активности