Scientix на фестивалу Наук није баук

Scientix на фестивалу Наук није баук

На фестивалу ”Наук није баук” у Нишу у петак, 30. марта, наставницима су представљене могућности европског пројекта Scientix [:]41379949034_c7e1a3475f_z

На фестивалу науке у Нишу под називом ”Наук није баук” у петак, 30. марта, представници Центра за промоцију науке и Scientix амбасадор Слађана Јовић представили су могућности за наставнике у оквиру Scientix пројекта за који је Центар Национална контакт тачка за период 2017 – 2019. године.

Scientix представља највећу европску мрежу наставника природних наука, која повезује наставнике из читаве Европе и омогућава размену њихових пракси и искустава. Циљ овог пројекта је и промоција СТЕМ дисциплина (енг. STEM: science, technology, engineering and mathematics) и нових педагошких приступа у овим областима. Ова мрежа пружа велики број алата, система подршке и могућности за континуирану обуку наставника. Учесници радионице су имали прилику да из прве руке сазнају од Scientix амбасадора Слађане Јовић детаље о Scientix порталу и могућностима које овај пројекат пружа наставницима.

Остале активности