Scientix радионица у новосадској Свилари

Scientix радионица у новосадској Свилари

Културна станица Свилара у Новом Саду била је домаћин прве Scientix радионице у Новом Саду која је одржана 23. маја 2022.

Центар за промоцију науке, као национална контакт тачка Scientix-а за Србију, од 2017. године организује серију радионица под називом „Научно образовање за одговорно друштво“. Циљ догађаја је представљање савремених СТЕ(А)М образовних пракси које обједињују различита научна знања и области, и повезују их са реалним окружењем и изазовима. Радионица у Новом Саду реализована је у сарадњи са Фондацијом „Ана и Владе Дивац“ у оквиру пројекта „Образовање за дигитално друштво“. Овом приликом су представљени и резултати и методологије других СТЕ(А)М пројеката у којима учествује ЦПН, попут SALL-а, DoSE-а, ODYSSEy-а, Hypatia-е и STEM School Label-а.

На радионици у Новом Саду је говорила и наставница математике и директорка Основне и средње школе „Петро Кузмјак“ из Руског Крстура, Наталија Будински, која је присутне упознала са својим искуством и активностима као једне од 30 националних амбасадора Scientix-а. Пројекат Scientix истовремено представља највећу европску мрежу наставника и других актера у домену образовања, која подржава размену знања, материјала и искустава, и промовише СТЕМ дисциплине и нове педагошке приступе. Истоимени портал омогућава непосредни приступ великом броју наставних ресурса, алата и система подршке, уз разноврсне могућности за континуирану обуку наставника кроз вебинаре и курсеве.

Остале активности