Scientix radionica u novosadskoj Svilari

Scientix radionica u novosadskoj Svilari

Kulturna stanica Svilara u Novom Sadu bila je domaćin prve Scientix radionice u Novom Sadu koja je održana 23. maja 2022.

Centar za promociju nauke, kao nacionalna kontakt tačka Scientix-a za Srbiju, od 2017. godine organizuje seriju radionica pod nazivom „Naučno obrazovanje za odgovorno društvo“. Cilj događaja je predstavljanje savremenih STE(A)M obrazovnih praksi koje objedinjuju različita naučna znanja i oblasti, i povezuju ih sa realnim okruženjem i izazovima. Radionica u Novom Sadu realizovana je u saradnji sa Fondacijom „Ana i Vlade Divac“ u okviru projekta „Obrazovanje za digitalno društvo“. Ovom prilikom su predstavljeni i rezultati i metodologije drugih STE(A)M projekata u kojima učestvuje CPN, poput SALL-a, DoSE-a, ODYSSEy-a, Hypatia-e i STEM School Label-a.

Na radionici u Novom Sadu je govorila i nastavnica matematike i direktorka Osnovne i srednje škole „Petro Kuzmjak“ iz Ruskog Krstura, Natalija Budinski, koja je prisutne upoznala sa svojim iskustvom i aktivnostima kao jedne od 30 nacionalnih ambasadora Scientix-a. Projekat Scientix istovremeno predstavlja najveću evropsku mrežu nastavnika i drugih aktera u domenu obrazovanja, koja podržava razmenu znanja, materijala i iskustava, i promoviše STEM discipline i nove pedagoške pristupe. Istoimeni portal omogućava neposredni pristup velikom broju nastavnih resursa, alata i sistema podrške, uz raznovrsne mogućnosti za kontinuiranu obuku nastavnika kroz vebinare i kurseve.

Ostale aktivnosti