Школске радионице у Чачку

Школске радионице у Чачку

Током новембра 2023. године, Центар за промоцију науке је у сарадњи са Научним клубом Центра за стручно усавршавање у Чачку реализовао радионице у преко 20 основних и средњих школа у Чачку и околини.

Подизање свести о заштити животне средине игра кључну улогу у обликовању одговорних грађана, а током радионица које су осмишљене у Центру за промоцију науке, ученици су добили прилику да сазнају више о томе колико је важна тема очувања природе, чистог ваздуха, воде и биодиверзитета. Кроз интерактивне дискусије, едукативне презентације и  практичну примену заједно смо истражили моделе очувања животне средине и подстакли ученике да се активно укључе у заштиту наше планете. За средњошколце из Чачка припремили смо активности током којих су они могли да сазнају више о основама електронике, а потом – са стеченим знањем – започну дискусију о важним еколошким темама и потрошњи електричне енергије.

Са ученицима основних школа у Чачку и мањим местима у околини разговарали смо о томе како боље да искористимо обновљиве изворе енергије. Ђаци су се опробали и у мерењу pH вредности воде уз помоћ различитих метода, трагали су за становницима водених екосистема под микроскопом, али научили су и како у основи функционишу соларни панели.

Остале активности