СТЕМ едукација за наставнике у Новом Пазару, Рашки и Краљеву

СТЕМ едукација за наставнике у Новом Пазару, Рашки и Краљеву

Радионица „Научно образовање за одговорно друштво“ одржана је у Новом Пазару, 6. фебруара, као и у Рашки и Краљеву, 7. фебурара 2023. године.

Школе у Новом Пазару (ОШ „Рифат Бурџовић Тршо”), Рашкој (ОШ „Рашка”) и Краљеву (ОШ Чибуковачки партизани) угостиле су представнике Центра за промоцију науке 6. и 7. фебруара 2023.године. Овом приликом школе су се ближе упознале са активностима Центра за промоцију науке и имале прилику да се информишу о другим европским пројектима који су у директној вези са научним образовањем, а чији је Центар партнер, нпр. Ноћ истраживача, LESTO, DoSE, и STEM School Label.

Центар за промоцију науке, као национална контакт тачка пројекта Scientix, већ годинама организује низ радионица под називом „Научно образовање за одговорно друштво“.

Toком ових радионица присутни наставници имали су прилику и да се упознају са активностима у оквиру текућег пројекта „Школе за бољи квалитет ваздуха“, у којем учествује 46 школа на територији Србије. Ове радионице одржане су са циљем оснаживања сарадње међу наставницима како би се подстакле међупредметне компетенције ученика и наставника. Такође, учесници су истражили Scientix базу ресурса и сарађивали на осмишљавању пројеката које би касније могли имплементирати у виду пројектне наставе.

Остале активности