Свечана додела признања за допринос промоцији науке у Србији

Свечана додела признања за допринос промоцији науке у Србији

У Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду, у понедељак 11. јула, Центар за промоцију науке доделио је признања организацијама и појединцима чији су пројекти одобрени на Јавном позиву за финансирање пројеката промоције науке. Одабрани пројекти представљају оригиналне идеје, које ће се реализовати током наредне године у градовима широм Србије.

На свечаној додели признања учесницима јавног позива се обратио и Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, Ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић, као и в. д. директора Центра за промоцију науке др Марко Крстић. Министар Бранко Ружић jе истакако важност оваквих програма у подизању научне писмености и критичког размишљања у нашој земљи, и говорио о повезаности ЦПН и Министарством просвете, науке и технолошког развоја. Ректор проф. др Владан Ђокић је потом говорио о сарадњи ове две институције и заједничких циљева, као и вредности улагања у науку. Након тога је др Марко Крстић представио резултате овогодишњег јавног позива, и уручио признања најбољим учесницима.

Фото: Марко Рисовић

Фото: Марко Рисовић

Фото: Марко Рисовић

На овогодишњи Јавни позив ЦПН пријавило се преко 150 пројекта. Од тога, финансирано је 15 пројеката који ће се реализовати у научним клубовима широм наше земље, као и 24 пројекта који науку комуницирају и промовишу на најразличитије начине. Ово је начин да јавност упознамо са многим иновативним идејама и новим значајним именима у области науке и промоције науке. Поред тога, захвалнице ће добити и представници 10 научних клубова активних широм Србије, који су припремили своје годишње програме.

Фото: Марко Рисовић

Остале активности