Svečana dodela priznanja za doprinos promociji nauke u Srbiji

Svečana dodela priznanja za doprinos promociji nauke u Srbiji

U Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu, u ponedeljak 11. jula, Centar za promociju nauke dodelio je priznanja organizacijama i pojedincima čiji su projekti odobreni na Javnom pozivu za finansiranje projekata promocije nauke. Odabrani projekti predstavljaju originalne ideje, koje će se realizovati tokom naredne godine u gradovima širom Srbije.

Na svečanoj dodeli priznanja učesnicima javnog poziva se obratio i Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić, kao i v. d. direktora Centra za promociju nauke dr Marko Krstić. Ministar Branko Ružić je istakako važnost ovakvih programa u podizanju naučne pismenosti i kritičkog razmišljanja u našoj zemlji, i govorio o povezanosti CPN i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Rektor prof. dr Vladan Đokić je potom govorio o saradnji ove dve institucije i zajedničkih ciljeva, kao i vrednosti ulaganja u nauku. Nakon toga je dr Marko Krstić predstavio rezultate ovogodišnjeg javnog poziva, i uručio priznanja najboljim učesnicima.

Foto: Marko Risović

Foto: Marko Risović

Foto: Marko Risović

Na ovogodišnji Javni poziv CPN prijavilo se preko 150 projekta. Od toga, finansirano je 15 projekata koji će se realizovati u naučnim klubovima širom naše zemlje, kao i 24 projekta koji nauku komuniciraju i promovišu na najrazličitije načine. Ovo je način da javnost upoznamo sa mnogim inovativnim idejama i novim značajnim imenima u oblasti nauke i promocije nauke. Pored toga, zahvalnice će dobiti i predstavnici 10 naučnih klubova aktivnih širom Srbije, koji su pripremili svoje godišnje programe.

Foto: Marko Risović

Ostale aktivnosti