CPN na AI vebinaru Matematičkog instituta SANU

CPN na AI vebinaru Matematičkog instituta SANU

Centar je svoje aktivnosti posvećene kreativnom i kritičkom sagledavanju veštačke inteligencije predstavio 6. jula 2022. na vebinaru Matematičkog instituta SANU.

Na poziv kolega iz Matematičkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti, Dobrivoje Lale Erić, selektor programa art+science, predstavio je projekte, segmente programa i izložbene celine, koji su bila posvećeni temi veštačke inteligencije, kao super-tehnologije bez presedana u ljudskoj istoriji. Posebno su izdvojeni prethodno, šesto izdanje manifestacije art+science koje je, pod nazivom Svetovi veštačke inteligencije, održano u septembru i oktobru 2021. godine, kao i projekat finansiran kroz EU program Kreativna Evropa – Evropska laboratorija veštačke inteligencije – u okviru kojeg je CPN i realizovao najveći broj programskih aktivnosti u ovom domenu.

Foto: Ivan Zupanc / CPN

Učesnike vebinara su interesovali modaliteti povezivanja nauke i umetnosti u kontekstu veštačke inteligencije, kao i oni interdisciplinarni projekti čiji je nastanak inicirao i produkcijski razvio sam Centar. U tu svrhu su detaljno predstavljeni radovi Sedim i brinem za nju Jasne Jovićević, Digitalna molitva Kristine Tice i BINEMA Marka Milića.

Ostale aktivnosti