ЦПН на AI вебинару Математичког института САНУ

ЦПН на AI вебинару Математичког института САНУ

Центар је своје активности посвећене креативном и критичком сагледавању вештачке интелигенције представио 6. јула 2022. на вебинару Математичког института САНУ.

На позив колега из Математичког института Српске академије наука и уметности, Добривоје Лале Ерић, селектор програма art+science, представио је пројекте, сегменте програма и изложбене целине, који су била посвећени теми вештачке интелигенције, као супер-технологије без преседана у људској историји. Посебно су издвојени претходно, шесто издање манифестације art+science које је, под називом Светови вештачке интелигенције, одржано у септембру и октобру 2021. године, као и пројекат финансиран кроз ЕУ програм Креативна Европа – Европска лабораторија вештачке интелигенције – у оквиру којег је ЦПН и реализовао највећи број програмских активности у овом домену.

Фото: Иван Зупанц / ЦПН

Учеснике вебинара су интересовали модалитети повезивања науке и уметности у контексту вештачке интелигенције, као и они интердисциплинарни пројекти чији је настанак иницирао и продукцијски развио сам Центар. У ту сврху су детаљно представљени радови Седим и бринем за њу Јасне Јовићевић, Дигитална молитва Кристине Тице и БИНЕМА Марка Милића.

Остале активности