Уметничка креативност у научном образовању

Уметничка креативност у научном образовању

У четвртак, 17. децембра, одржано је онлајн предавање на тему креативности у СТЕМ настави, а том приликом представљена је и мрежа Scientix

Као део активности Центра за промоцију науке који се тичу развијања и подршке СТЕ(А)М образовању, 17. децембра одржано је бесплатно онлајн предавање на тему креативности у СТЕМ настави преко платформе за учење на даљину Института за модерно образовање. Предавање је одржано у оквиру циклуса „Примери најбољих СТЕАМ наставних пракси у Србији“ које организује Science on stage Србија и Институт за модерно образовање као национална контакт тачка за ову европску мрежу наставника.

Основна тема предавања била је креативности у научном образовању са посебним освртом на коришћење елемената уметничког стваралаштва и додатних вредности које оно може донети. Такође, разговарало се и о томе зашто је важно да свако образовање, а посебно СТЕМ, буде родно инклузивно. Том приликом представљени су и једна од највећих европских мрежа СТЕМ образовања – Scientix, уз приказ о могућностима које она пружа и начинима како се наставници могу прикључити, као и пројекат STEM School Label који наставницима и школама нуди смернице и алате како да изграде своју СТЕМ стратегију и наставу приближe СТЕМ критеријумима.

 

Остале активности