ЦПН на конференцији посвећеној хуманистичким наукама и вештачкој интелигенцији

ЦПН на конференцији посвећеној хуманистичким наукама и вештачкој интелигенцији

Универзитет „Чунг-Анг“ из Сеула и Универзитет у Ријеци заједно су организовали конференцију под називом International Conference on Artificial Intelligence Humanities (ICAIH) 

Треће издање конференције посвећене друштвеним изазовима вештачке интелигенције одржано је у виртуелном простору, уз излагања више од 50 научника, истраживача и других актера, у периоду од 8. до 14. децембра 2020. Вишегодишња сарадња два универзитета кулминирала је ове године кроз догађај посвећен истраживању утицаја вештачке интелигенције на друштвене процесе. Конференције је реализована под мотом ”Утицај вештачке интелигенције на човека и друштво – вештачка интелигенција и будуће друштво: механизовани човек, хуманизована машина”.

Како је последњих година вештачка интелигенција једна од важнијих и присутнијих тема у раду Центра, руководилац Сектора за међународну сарадњу, Добривоје Лале Ерић, позван је да представи програме и активности Центра у овом контексту. Посебан акценат је дат на успостављање националне art+science манифестације и остварене активности у оквиру пројекта Европска лабораторија вештачке интелигенције. Наглашена је неопходност критичке анализе актуелног момента вештачке интелигенције, као и отварање и укључивање најшире заједнице у повезане догађаје и садржаје.

Више информација о програму и учесницима конференције можете видети на сајту.

Остале активности