V-ALERT у Београду

V-ALERT у Београду

ЦПН окупио партнере на програму V-ALERT, у Београду, 2. и 3. октобра

_MMM7698

Партнери V-ALERT пројекта окупили су се 2. и 3. октобра у Београду, током трећег састанка Kонзорцијума.

После радних окупљања у Грчкој и на Кипру, партнери који раде на програму састали су се у београдском хотелу Парк, у организацији Центра за промоцију науке. 

Ту су искористили прилику да дискутују о статусу пројекта, и да кроз директне разговоре размене мишљења о текућим и будућим активностима. Такође су и детаљно размотрили планове, могућности и потенцијалне тешкоће у извршавању пројекта, да би се што боље припремили за наредни период рада.

_MMM7701

_MMM7708

V-ALERT има за циљ пружање могућности запосленима у предузећима и корисницима информационo-комуникационих технологија (ИКТ) да користе економично и иновативно виртуелно окружење за учење. Овај пројекат подржава идеју доживотног учења на тему принципа информационе безбедности.

Визија V-ALERT-а је коришћење јединственог амбијента који ће симулирати стварни живот и сценарије безбедносних претњи, примере и контрапримере, тако да ће различите групе корисника бити изложене ризицима и комбиновати критичне вештине, знања и сарађивати на њиховом превазилажењу, без излагања својих организација стварном ризику. Крајњи корисници ће бити укључени у виртуелни свет који ће симулирати радна или образовна окружења из стварног живота. Ова окружења биће обогаћена одговарајућим мултимедијалним едукативним материјалима за даље разумевање теме.

_MMM7704

_MMM7722

Tags

Остале активности