SciCamp у Берлину

SciCamp у Берлину

На завршној конференцији у Берлину, од 7. до 9. октобра, представљени резултати пројекта SciCamp посвећеног формирању мреже научних кампова[:]

berlin15

На конференцији од 7. до 9. октобра, у  Музеју технологије, у самом центру Берлина, партнери европског Коменијус пројекта SciCamp представљају трогодишње резултате рада на овом пројекту.

Центар за промоцију науке је један од осам партнера чији је главни пројекти задатак у оквиру конзорцијума био креирање и одржавање званичног сајта пројекта.  Центар је такође био одговоран и за реализацију једног од пројектних састанака који је одржан у Београду, а допринос је дао и организацијом сопственог научног кампа за децу – ДНК.

Завршна конференција у Берлину отворена је за организаторе научних кампова, компаније, наставнике и остале заинтересоване, посебно у области неформалног образовања. Заједно са осталим члановима конзорцијума, тим ЦПН-а представља резултате пројекта.  Они ће, такође, кроз постер презентације, публици представити и ДНК, Научни камион и Истраживачку станицу Петница, као примере добре праксе.

Пројекат SciCamp је имао неколико циљева међу којима је и умрежавање научних кампова ради размене најбољих искустава. Уз то, други циљ је повезивање кампова са локалним компанијама, али и универзитетима и другим академским институцијама које се баве науком, технологијом, инжењерством и математиком (STEM – Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Коначно, један од циљева пројекта је био и да се у току трогодишњег рада дође до најбољих пракси које би у некој скоријој будућности увеле научне кампове у образовне курикулуме чиме би они постали део формалног образовања.

Научни кампови имају за циљ да подрже, али и подстакну креативност и радозналост ученика ка истраживању и усмеравању интересовања за даљим бављењем науком, технологијом, инжењерством или математиком. Кроз пројекат „SciCamp” та идеја је добила и своју потврду.

Истражите више о пројекту Sci Camps

Остале активности