Зимски Дечји научни клуб

Зимски Дечји научни клуб

У Научном клубу Центра за промоцију науке од 8. до 18. јануара, током зимског распуста, Дечји научни клуб уводио је школарце у науку

[:]IMG_1888

Дечји научни клуб је поново отворио своја врата. Од 8. до 18. јануара, сваког дана од 9 до 14 часова, полазници ДНК ће имати прилике да се друже, упознају и из прве руке искусе велики број научних области.

Центар за промоцију науке спремио је прегршт интерактивних научних радионица, праву лабораторијску атмосферу, а деца ће поред тог имати прилике и да учествују у бројним друштвеним активностима.

IMG_1760

Већ првог дана скоро сва места у Kлубу су била попуњена, а деца су нестрпљиво чекала да програм почне. Након уводног упознавања и умног, али и физичког разгибавања, деца и научни демонстратори су прионули на радионице.

IMG_1902

Прво су учили о чудесном свету воде у радионици из хемије, а затим и направили своје прве ракете (и притом научили како праве ракете лете у свемир) кроз радионицу из физике.

Након тога је уследила пауза за ужину и још мало дружења, а затим је научни програм наставио радионицом из биологије која је малишане увела у свет бактерија.

Деца су радионице и евалуацију програма завршила око 14 часова, када су отишли кући са својим родитељима, у рукама носећи дипломе Дечјег научног клуба, али и производе радионица на којима су учествовали.

Током трајања Дечјег научног клуба учесници ће бити у прилици да прођу кроз двадесет потпуно нових научних радионица из великог броја научних области. До сада су истраживали тајне старих цивилизација, откривали како су настајала сазвежђа и како их потражити на звезданом небу, како папир може проводити електрицитет ако се само пише по њему и многе друге.

_DSC0476_DSC0482

Дечји научни клуб је отворен сваког дана до 18. јануара, а пријаве су отворене.

Истражите више о  Дечјем научном клубу

Остале активности