Zimski Dečji naučni klub

Zimski Dečji naučni klub

U Naučnom klubu Centra za promociju nauke od 8. do 18. januara, tokom zimskog raspusta, Dečji naučni klub uvodio je školarce u nauku

[:]IMG_1888

Dečji naučni klub je ponovo otvorio svoja vrata. Od 8. do 18. januara, svakog dana od 9 do 14 časova, polaznici DNK će imati prilike da se druže, upoznaju i iz prve ruke iskuse veliki broj naučnih oblasti.

Centar za promociju nauke spremio je pregršt interaktivnih naučnih radionica, pravu laboratorijsku atmosferu, a deca će pored tog imati prilike i da učestvuju u brojnim društvenim aktivnostima.

IMG_1760

Već prvog dana skoro sva mesta u Klubu su bila popunjena, a deca su nestrpljivo čekala da program počne. Nakon uvodnog upoznavanja i umnog, ali i fizičkog razgibavanja, deca i naučni demonstratori su prionuli na radionice.

IMG_1902

Prvo su učili o čudesnom svetu vode u radionici iz hemije, a zatim i napravili svoje prve rakete (i pritom naučili kako prave rakete lete u svemir) kroz radionicu iz fizike.

Nakon toga je usledila pauza za užinu i još malo druženja, a zatim je naučni program nastavio radionicom iz biologije koja je mališane uvela u svet bakterija.

Deca su radionice i evaluaciju programa završila oko 14 časova, kada su otišli kući sa svojim roditeljima, u rukama noseći diplome Dečjeg naučnog kluba, ali i proizvode radionica na kojima su učestvovali.

Tokom trajanja Dečjeg naučnog kluba učesnici će biti u prilici da prođu kroz dvadeset potpuno novih naučnih radionica iz velikog broja naučnih oblasti. Do sada su istraživali tajne starih civilizacija, otkrivali kako su nastajala sazvežđa i kako ih potražiti na zvezdanom nebu, kako papir može provoditi elektricitet ako se samo piše po njemu i mnoge druge.

_DSC0476_DSC0482

Dečji naučni klub je otvoren svakog dana do 18. januara, a prijave su otvorene.

Istražite više o  Dečjem naučnom klubu

Ostale aktivnosti