Библиотеке будућности

Библиотеке будућности

26. октобар 2013.[:]

На штанду Центра за промоцију науке, у Хали 2а, током трајања Сајма књига посетиоцима је доступна електронска библиотека научне заједнице Србије – пројекат Кобсон

Извори доступни путем Кобсона (Конзорцијум библиотека Србије за обједињену набавку) доступни су на штанду Центра за промоцију науке у Хали 2а током 58. међународног сајма књига, и то бесплатно за све посетиоце.

Приступ Кобсону омогућава корисницима пут до најразноврснијих научних часописа, радова и информација из свих области науке. Једним кликом заинтересовани стижу до богате научне библиотеке коју Кобсон обједињује на једном месту.

Кобсон постоји од 2001. године, а од 2005. омогућен је удаљени приступ, односно коришћење од куће, што је допринело већој посећености и искоришћености овог програма. Целокупан систем претплате финансира Министарствo просвете, науке и технолошког развоја.

Представници Кобсона ће у суботу, 26. октобра, одговарати на сва питања присутних.

Као и претходних година, поред занимљивог програма, на свом штанду ЦПН излаже све наслове које је током 2013. објавила научна заједница Републике Србије, што чини рекордних 1050 публикација.

Истражите више на: elementarium.rs/sajam2013

Tags

Остале активности