Талентовани ђаци у парламенту

Талентовани ђаци у парламенту

5. новембар 2013.[:]

Европски ђачки парламент, нови пројекат Центра за промоцију науке, одржава се од 8. до 10. новембра у Народној скупштини Републике Србије

Током предстојећег викенда, у скупштинским клупама седеће средњошколци из Србије који ће дебатовати о теми „Будућност нашег града“. Европски ђачки парламент одржаће се од петка, 8. новембра, до недеље, 10. новембра, у Народној скупштини Републике Србије.

Овакав рад са ђацима у Народној скупштини омогућује да се чују размишљања најмлађих о начину на који се може унапредити живот у градовима. У дебати могу да учествују ученици узраста од 16 до 19 година. Током три дана, ученици ће се упознати са парламентарним процесима одлучивања кроз симулацију рада скупштине, а финална парламентарна дебата на тему будућности градова биће осмишљена кроз рад у групама и кроз стручне расправе.

Петоро најбољих ученика добиће прилику да размени идеје и мишљења са још 95 ученика из Европе на завршном Европском ђачком парламенту у Копенхагену, у јуну 2014.

Пројекат „Европски ђачки парламент“ покренула је организација Wissenschaft im Dialog из Берлина, а има за циљ јачање дијалога између ученика узраста 16 до 19 година и научних истраживача у Европи.

Истражите више о пројекту „Европски ђачки парламент“ на djackiparlament.cpn.rs

Остале активности