Будућност нашега града

Будућност нашега града

1. новембар 2013.[:]

Центар за промоцију науке организује Европски ђачки парламент на коме ће 100 средњошколаца из Србије, oд 8. до 10. новембра 2013, у Дому Народнe скупштине Републике Србије дебатовати о будућности свог града

Покренут од стране организације Wissenschaft im Dialog из Берлина, пројекат „Европски ђачки парламент” има за циљ јачање дијалога између ученика узраста 16 до 19 година и научних истраживача у Европи.

Центар за промоцију науке је носилац овог пројекта у Србији. Пројекат се реализује уз подршку Дома Народне скупштине, а финансира га Фондација „Роберт Бош“ (Robert Bosch Foundation).

У периоду од три дана, ученици из Србије ће се упознати са парламентарним процесима одлучивања кроз симулацију рада скупштине. Бавиће се различитим аспектима теме „Будућност нашег града” и припремиће финалну парламентарну дебату на основу стручних расправа, радећи у групама.

Кроз радне групе и у раду са научницима, ђаци ће дискутовати о најновијим питањима на тему „Будућност нашег града“ и водити парламентарну дебату.

Око 2000 ученика из целе Европе учествоваће у 20 националних парламената. Сто одабраних ће имати прилику да учествује на завршном Европском ђачком парламенту, који ће се одржати током конференције Европског научног форума (Euroscience Open Forum Conference) у Копенхагену 2014.

 

Истражите више на djackiparlament.cpn.rs

Остале активности