Да ли интернет може бити на ћирилици

Да ли интернет може бити на ћирилици

27. јануар 2014.[:]

У сарадњи са Центром за промоцију науке, Регистар националног интернет домена, трибином „Ћирилица и интернет“, 27. jануара обележава две године постојања домена .срб

Које је место ћирилице на интернету и у свету виртуелне комуникације? О овој теми говориће се на трибини „Ћирилица и интернет“, у понедељак, 27. јануара, од 13 часова.

Ова панел-дискусија о употреби ћирилице на интернету одржаће се у просторијама бивше Робне куће Београд, Кнез Михаилова 5, где су Београђани до прошле недеље могли да посете изложбу „Шума знања“.

Трибину организује Регистар националног интернет домена Србије у сарадњи са Центром за промоцију науке поводом две године постојања .срб домена на интернету.

Тема панел-дискусије је ћирилица као глобални феномен, која се на интернету појавила кад и остала нелатинична писма. Кроз дискусију ће бити осветљени неки од аспеката коришћења ћирилице у виртуелној комуникацији, како у Србији тако и у свету.

Учесници:

  • Проф. др Биљана Дојчиновић, професорка Филолошког факултета у Београду и руководилац пројекта „Књиженство“
  • Др Жарко Мијајловић, редовни професор Математичког факултета у Београду
  • Вернер Штауб, сувласник Axone Services & Développement SA (Швајцарска), члан Извршног одбора CORE Association (домени .сайт и .онлайн)
  • Миленко Васић, ИТ новинар и сарадник Одборa за стандардизацију српског језика САНУ
  • Душан Стојичевић, председник Управног одбора РНИДС-а

Модератор:

Тамара Вученовић, новинарка и уредница емисије „Дигиталне иконе“, Радио Београд 2

Остале активности