Da li internet može biti na ćirilici

Da li internet može biti na ćirilici

27. januar 2014.[:]

U saradnji sa Centrom za promociju nauke, Registar nacionalnog internet domena, tribinom „Ćirilica i internet“, 27. januara obeležava dve godine postojanja domena .срб

Koje je mesto ćirilice na internetu i u svetu virtuelne komunikacije? O ovoj temi govoriće se na tribini „Ćirilica i internet“, u ponedeljak, 27. januara, od 13 časova.

Ova panel-diskusija o upotrebi ćirilice na internetu održaće se u prostorijama bivše Robne kuće Beograd, Knez Mihailova 5, gde su Beograđani do prošle nedelje mogli da posete izložbu „Šuma znanja“.

Tribinu organizuje Registar nacionalnog internet domena Srbije u saradnji sa Centrom za promociju nauke povodom dve godine postojanja .срб domena na internetu.

Tema panel-diskusije je ćirilica kao globalni fenomen, koja se na internetu pojavila kad i ostala nelatinična pisma. Kroz diskusiju će biti osvetljeni neki od aspekata korišćenja ćirilice u virtuelnoj komunikaciji, kako u Srbiji tako i u svetu.

Učesnici:

  • Prof. dr Biljana Dojčinović, profesorka Filološkog fakulteta u Beogradu i rukovodilac projekta „Knjiženstvo“
  • Dr Žarko Mijajlović, redovni profesor Matematičkog fakulteta u Beogradu
  • Verner Štaub, suvlasnik Axone Services & Développement SA (Švajcarska), član Izvršnog odbora CORE Association (domeni .saйt i .onlaйn)
  • Milenko Vasić, IT novinar i saradnik Odbora za standardizaciju srpskog jezika SANU
  • Dušan Stojičević, predsednik Upravnog odbora RNIDS-a

Moderator:

Tamara Vučenović, novinarka i urednica emisije „Digitalne ikone“, Radio Beograd 2

Ostale aktivnosti