Елементаријум међу 50 најбољих

Елементаријум међу 50 најбољих

30. јануар 2014.[:]

По други пут, сајт ЦПН-а на листи најбољих по избору магазина PC Press

Научнопопуларни портал Елементаријум изабран jе за jедан од 50 наjбољих саjтова у Србиjи у 2013. години. Ово признање популарни сајт Центра за промоцију науке добио је на такмичењу које организује магазин PC Press већ 17 година.

Будући да на домаћем интернету има мало оригиналних сајтова посвећених науци, ово признање у области интернет медија даје подстрек за њихов даљи развој, а Центар га добија по други пут. Наиме, саjт cpn.rs jе 2011. године такође био jедан од добитника награде.

Под називом WEB TOP 50, у оквиру овог надметања бирају се наjбољи домаћи саjтови у десет категориjа. Ове године Елементариjум се нашао међу наjбољима у области „Образовање и наука“.

Избор WEB TOP 50 jе листа коjа се традиционално поjављуjе у магазину PC Press почетком календарске године, са списком наjважниjих веб-портала коjи су своjим квалитетом, радом и начином информисања допринели српскоj интернет сцени у претходном периоду.

Елементаријум се налази на адреси elementarijum.rs и најпосећенији је сајт у мрежи интернет страница које производи Центар за промоцију науке. Овај портал објављује искључиво оригиналне, ауторске текстове о научим феноменима, писане јасним језиком на занимљив начин.  Редакција Елементаријума тренутно припрема редизајн овог популарног портала, који ће донети нову функционалност, знатно прегледнију претрагу и више додатних садржаја. Упоредо са тим, расте и број аутора, као и нових рубрика, а портал ће у новом руху осванути крајем зиме 2014. године.

Додела награда одржаће се у Свечаноj сали Скупштине града, у петак, 31. jануара, у 15 часова.

Остале активности